Ny festival på Lyø

– en cocktail af musik, kajaksejlads, dykning og overraskelser

Festivaler er der masser af i det danske sommerland, men en weekend med fed musik, eventyr og naturoplevelser på en lille ø, skal man lede efter. Sammen med frivillige og lokale kræfter på Lyø sætter vi alt ind på at skabe en weekend for naturelskere, der også godt kan lide god musik. Fede danske bands går på scenen i Peter Aalbæk ’Ålens’ gamle ridehal, når Escape Festival inviterer til ægte festivalstemning for første gang den 18.-20. august.

En vifte af danske bands, som fx Late Runner, Les Foux, Alaska Blonde og Uffe Lorenzen, er klar til at skyde den helt nye festival i gang med et brag. Ålens gamle ridehal omdannes til festivalscene midt i Lyøs idylliske landsbyomgivelser. 

”Festivalen er skræddersyet til at imødekomme et voksent publikum på 25-30+, og vi glæder os vildt til at skabe en helt særlig ø-festivalstemning,” fortæller Anders Kraft, der er en af initiativtagerne til Lyø Escape Festival, og som driver Restaurant hlý på Lyø.

Kun 200 billetter
For at skabe en intim festivaloplevelse er der et begrænset antal billetter. Kun 200 billetter bliver sat til salg, så det er om at slå til, hvis man vil være sikker på en plads.

De hurtige kan sikre sig en Early Bird-billet til 450 kr., de langsomme betaler 550 kr. Billetprisen inkluderer musik og underholdning samt teltplads på festivalcampen, hvor der er adgang til toiletter og bad, samt morgenmad,” fortæller Christine Pettersen, der også står bag både festivalen og Restaurant hlý. 

”Derudover skal man betale for færge, aktiviteter som fx havkajak og mad og drikke, men det behøver ikke blive dyrt, for vi sørger for, at der er gode og billige muligheder for at få noget at spise.”

Kom med ombord

På festivallørdagen bliver den traditionelle kapsejlads Lyø Escape holdt for fjerde gang. Har man hang til sejlads, skal man sørge for at mingle med sejlerne fredag aften, og der kan man måske være så heldig at komme med som crew på en af bådene.

Det endelige festivalprogram er stadig i proces og bliver løbende opdateret